chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві експонують найкращих митців ХХ століття

25 лютого 2011 о 12:06

25 лютого в столичному Центрі сучасного мистецтва «М17» відкрилася передаукціонна виставка класичного українського живопису і графіки ХХ століття.

Роботи, представлені тут, походять з приватних українських колекцій і виставлені на публічні торги вперше. Більшість робіт зберігалася у зібраннях протягом 15-30 років, і ніколи не експонувалися.

Організаторам вдалось зібрати цвіт образотворчого мистецтва. Микола Глущенко, Марія Приймаченко, Тетяна Яблонська та Віктор Зарецький. Роботи цих авторів є бажаними та користуються великою популярність серед колекціонерів Європи та світу.

Топ-лотами на аукціоні є робота художника-шпигуна Миколи Глущенка «Жінка і натюрморт» та «Карпатська весна» Сергія Шишка.

Робота Глущенка оцінена у 45-65 тисяч доларів, експерти зазначають, що ціни на полотна цього автора щороку зростають. Зокрема, у 2008 році одну з робіт Глущенка продали за 260 тисяч доларів. Що стосується Шишка, то його картину оцінюють у 70-100 тисяч доларів. Звісно, це не повний перелік цікавих та якісних робіт майбутнього аукціону.

Окрім живопису, об'ємно представлена графіка минулого століття. Вперше на аукціоні велике зібрання української графіки, близько 40 робіт.

Серед основних родзинок представлено розмаїття різних технік у роботах Віктора Зарецького, Сергія та Ігоря Григор'єва, Михайла Дерегуса, Миколи Глущенка, Василя Касьяна, Михайла Туровського, Алли Горської, Якова Басова та інших.

На противагу живопису, де зображення передається насиченим кольором та грою емоційних сплесків, графіка цінна чіткою та лаконічною лінією.

Передаукціонна виставка працюватиме для відвідувачів до 4 березня. Сам же аукціон відбудеться 5 березня.

За матеріалами artukraine.com.ua та 24tv.ua


19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути