chrome firefox opera safari iexplorer

У Запоріжжі представили новий автомобіль «ЗАЗ Forza»

18 лютого 2011 о 00:45

На Запорізькому автомобілебудівному заводі офіційно презентували автомобіля «ЗАЗ Forza». Назва машини перекладається з італійської як «сила», «потужність».

Під час виступу на презентації автівки почесний президент корпорації «УкрАвто», народний депутат України Таріел Васадзе зазначив, що вона наполовину складається з українських деталей.

«Ми змогли налагодити виробництво сучасних автомобілів. Зараз частка українських деталей у автомобілі — 51%. Ми плануємо дійти до 55% вже цього року. Це, звичайно, дуже дороге задоволення, але тільки після цього ми можемо експортувати «Форци» у інші держави», — повідомив він, додавши, що на налагодження виробництва автівки пішло 30 мільйонів долларів.

Заступник голови правління «УкрАвто» В'ячеслав Паврознік розповів про ціну та комплектацію автівки.

«Ми позиціонуватимемо «Форцу» як молодіжну машину. Тому ми наповнили її засобами безпеки та комфорту. Автівка з базовою комплектацією коштує 79 800 гривень. Сюди входить одна подушка безпеки, кондиціонер, передній і задній електросклопідйомники, електропривід дзеркал», — зазначив він.

За словами голови правління ЗАТ «ЗАЗ» Миколи Євдокименка, ціна на автомобіль — мала.

«У сьогоднішніх умовах базова комплектація є дешевою, бо ціна металу за останній рік виросла на 41%, газу — на 20%», — зазначив він.

У той же час Васадзе наголосив, що за ціною «Форцу» не можна порівнювати зі «Славутою».

«Це інший клас та інший рівень», — підкреслив він, додавши, що машина відповідатиме всім нормам безпеки і європейським вимогам до токсичності.

Офіційна презентація 17 лютого збіглася з початком продажу новинки в мережі офіційного дистриб'ютора компанії «АвтоЗАЗ-сервіс».

«ЗАЗ Forza» в кузові хетчбек з'явиться дещо пізніше, у другому півріччі 2011 року.

За матеріалами http://gazeta.ua 

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути