chrome firefox opera safari iexplorer

Українці стали чемпіонами з ловлі риби на мормишку

08 лютого 2011 о 11:38

Українські спортсмени-рибалки стали чемпіонами світу з лову риби з льоду на мормишку.

Як повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, з 1 по 7 лютого на Харківщині відбувся чемпіонат світу з лову риби з льоду на мормишку.

Змагання проходили за підтримки міністерства та Харківської обласної державної адміністрації.

Участь в чемпіонаті взяли спортсмени-рибалки з 14 країн світу.

Збірна України вдруге в історії стала чемпіоном світу з лову риби з льоду на мормишку.

Друге місце виборола збірна Польщі, яка у другому турі продемонструвала дуже гарну техніку і зуміла обійти збірну Латвії, яка посіла третє місце в загальному заліку.

Четверті – спортсмени із Литви. П’яте місце – у Білорусі. Шосте місце посіла збірна команда Росії.

Довідка «РК»

Мормишка — це невеликий грузик з олова, свинцю, міді, нержавіючої сталі або їхніх сплавів з укріпленим в ньому гачком і наскрізним отвором для кріплення до волосіні. Форми мормишек дуже різноманітні, але деякі з них більш популярні — «дробинка», «крапелька», «жук», «чорт».

Як правило, мор мишка використовується на рибалці взимку. Вудка для лову на мормишку повинна мати хлистик з тонкою і гнучкою вершинка, так як волосіні застосовуються зазвичай діаметром 0.08-0.12 мм.

Снасть з мормишкою дозволяє досить швидко визначити місця зосередження риби, її вид, розмір і активність. За допомогою мормишки можна ефективно ловити активну рибу, яка зібралася на прикормку. Незамінна снасть з мормишкою і під час ловлі на значній відстані від дна.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути