chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям варто підготуватися ще до 14 реформ

17 лютого 2011 о 21:06

Президент Віктор Янукович заявляє, що найближчим часом має намір озвучити ще 14 реформ. 

Виступаючи в Одесі на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, він сказав: «2011 рік — рік реформ, які вже розпочато у семи напрямках, а найближчим часом я озвучу ще 14 реформ, які розраховано на період до 2014 року».

«Таким чином, ми реформуємо загалом 21 напрямок життєдіяльності держави. Чітко хочу заявити, що ці реформи — не одноразова акція й не гра в популізм. Це той шлях, з якого Україна вже не зверне — попередні 20 років незалежності країна жила в несистемному підході управління в усіх сферах діяльності», — продовжив він.

Янукович підкреслив, що серйозні, позитивні результати може принести системний підхід до проведення реформ і додав, що «ми маємо намір запропонувати Одесі — гадаю, найближчим часом це зробимо — декілька напрямків пілотних проектів».

Зокрема, за його словами, в Одеському регіоні будуть направлені інвестиції в розвиток портового господарства, туристичного потенціалу, будівництво доріг і об`єктів інфраструктури, сільського господарства, в сферу покращення екології — забезпечення населення якісною питною водою, зменшення забруднення морських акваторій.

Торкнувшись, зокрема, проблем реалізації розпочатої адміністративної реформи, Янукович відзначив, що ініційована вона «згори», й частину своєї роботи він уже виконав.

За словами президента, настав час адмінреформи в регіонах: «Зараз в Україні функціонують 11 тисяч підприємств, які дублюють державні функції й фінансуються з держбюджету. Це неприпустимо. Деякі дублюють і функції місцевого самоврядування, тому зараз уже скорочено близько 5 тисяч таких підприємств».

«У деяких містах за рахунок їх скорочення стали знижувати тарифи, — сказав Янукович. — Мене спочатку це навіть насторожило: може, це політичні ігри. Але потім розібрався: тарифи вдалося дещо знизити за рахунок скорочення штатів і злиття комунальних підприємств, які виконували одні й ті самі функції. Тому вивільнялися кошти, які стало можливим пустити на зниження тарифів за послуги ЖКГ».

Янукович відзначив, що одним із найбільш дієвих і оперативних методів допомоги в розвитку підприємств вітчизняного морегосподарського комплексу стане ухвалення законопроекту про морські порти України.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути