chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть скасувати «зимовий» час?

09 лютого 2011 о 15:41

Міністерство охорони здоров’я має намір проаналізувати доцільність скасування переходу на зимовий час в Україні.

Про це журналістам повідомив міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

«Якщо говорити про літній час, я хочу зробити аналіз за деякими епідеміями у зимовий час, а потім робити пропозиції за літнім часом», – сказав він.

Міністр відмовився прокоментувати рішення Росії про скасування переходу на зимовий час, зазначивши, що воно було прийнято, виходячи з ситуації в цій країні, а в Україні потрібно приймати рішення, орієнтуючись на власну ситуацію.

Ємець також зазначив, що міністерство зараз інтенсивно аналізує ситуацію в охороні здоров’я і найближчим часом готується вийти зі своїми ініціативами.

Нагадаємо, вчора, 8 лютого президент Росії Дмитро Медведєв заявив про рішення з осені 2011 року скасувати перехід на зимовий час у зв’язку зі стресами і захворюваннями, пов’язаними з таким переходом.

Щорічно в Україні в останню неділю березня час переводять на годину вперед (літній час), а в останню неділю жовтня – на годину назад (зимовий час).

Нагадаємо, Росія через 30 років після введення переходу на зимовий/літній час відмовляється від цієї практики – з осені 2011 року росіяни не будуть переводити стрілки годинника на годину назад.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути