chrome firefox opera safari iexplorer

Вчителів змушують нести гроші у лікарняну касу

02 лютого 2011 о 18:25

Столичні педагоги скаржаться, що їх примушують вступати до муніципальної лікарняної каси.

Про це пише «Комсомольська правда» з посиланням на вчителів.

«Минулого тижня нас зібрав директор і сказав, що ми обов'язково повинні вступити в лікарняну касу. Мовляв, сума внеску щомісяця буде вираховуватися в нас із зарплати», — розповіла учитель однієї з середніх шкіл на Солом'янці Ольга.

Вона додала, що колектив став обурюватися, на що директор: цю вказівку передали «зверху», а його справу — просто проінформувати.

В адміністрації лікарняної каси запевняють, що жодних вказівок від міського керівництва директори шкіл одержувати не могли, і говорять, що вчителі сильно перебільшують.

«Членство в лікарняній касі — справа добровільна. Люди самі повинні прийти до розуміння того, що каси створені в їхніх інтересах. Саме тому ми зараз ведемо роз'яснювальну роботу на підприємствах і в установах охорони здоров'я», — сказав комерційний директор Муніципальної лікарняної каси Володимир Долот.

За його словами, 32 установи вже уклали колективні договори з лікарняною касою, а це значить, що більшість співробітників окремих підприємств виявили бажання вступити в лікарняну касу.

«Зараз дійсно розглядається питання про те, щоб із зарплати таких співробітників автоматично вираховувати членські внески», — додав Долот.

До питання пропаганди лікарняної каси залучають і медиків. За словами лікаря однієї з поліклінік Оболонського району Олени, дільничним терапевтам «тактовно» пояснюють, що кожному пацієнтові потрібно «нагадувати» про існування каси й натякати на те, що йому треба в неї записатися.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути