chrome firefox opera safari iexplorer

Як оформити заявку на відшкодування лікарняних

24 лютого 2011 о 12:01

У зв'язку з набуттям чинності закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» змінився порядок фінансування Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності страхувальників-роботодавців для надання матеріального забезпечення найманим працівникам.

З'явилися офіційні роз'яснення з цього приводу.

Як йдеться у роз'ясненні заступника міністра соціальної політики та праці Коломійця, щоб отримати кошти з Фонду на відшкодування витрат, пов'язаних з оплатою листків непрацездатності, страхувальники-роботодавці мають подавати робочим органам Фонду оформлену за встановленим зразком заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані страхувальником застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами.

Такі заяви подаються страхувальниками в міру опрацювання документів, поданих застрахованими особами. У заяві-розрахунку зазначається повна сума коштів Фонду на матеріальне забезпечення без зменшення їх на суми обов'язкових платежів.

Також страхувальники-роботодавці зобов'язані відкрити окремі поточні рахунки для зарахування страхових коштів, які надаються Фондом і можуть бути використані страхувальником виключно для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.

Проте, частина цих коштів має бути утримана в рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших платежів, які відповідно до Законів України утримуються з цих виплат.

Нагадаємо, у зв'язку зі згадуваними змінами у Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності склалася значна заборгованість з виплати лікарняних, близько 500 млн грн.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути