chrome firefox opera safari iexplorer

14-річну українку нагородили «Світовою зіркою України»

21 березня 2011 о 14:09

14-річну співачку Юлію Смагу, яка увійшла до п’ятірки найкращих виконавців іспанської «Фабрики зірок», нагородили Почесною відзнакою «Світова зірка України» за вагомий творчий внесок у розвиток співпраці України з закордонними українцями та пропаганду українського мистецтва у світі.

Вручення Почесних відзнак «Світова зірка України» громадським діячам за вагомий особистий внесок по пропаганді українського мистецтва у світі присвячене 50-річчю Товариства зв’язків з українцями за межами України «Україна-Світ».

На врученні були пристутні представники центральних органів виконавчої влади, народні депутати, керівники громадських організацій України та зарубіжжя, відомі громадські діячі, Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Приємно, що співачку не забувають в Україні. Юлія Смага має друзів та шанувальників у різних європейських країнах. Дівчина з власною сольною програмою «Співуча птаха» побувала у Португалії, Румунії, Болгарії, Македонії.

«Через пісню я намагаюся об’єднати людей. І просто дуже люблю співати та найкраще мої пісні звучать саме українською», – каже Юлія Смага

Дівчина живе в Іспанії та спілкується переважно іспанською, але у родинному колі говорить українською і не виключає повернення до України.

Юлію Смагу в Іспанії підтримують чотири фан-клуби. Іспанський телепроект «Хочу співати», в якому брала участь українка, був закуплений кількома країнами Латинської Америки, отже, пісні Юлі почули і за океаном.

Незважаючи на свій юний вік, дівчина вже має певний авторитет серед музичного бомонду в Іспанії. А в українській діаспорі в Іспанії на запитання під час концерту, хто зараз буде виступати на сцені, можна почути відповідь: «Наша Юля».

Нагадаємо, нещодавно 14-річна українська співачка Юлія Смага потрапила до п’ятірки найкращих виконавців іспанського проекту «Хочу співати» (аналог української «Фабрики зірок»).

Шоу «Хочу співати» тривало упродовж двох місяців. Українка виборола почесне право брати участь у фіналі програми, і в результаті – потрапила до п’ятірки найкращих виконавців. Крім того, за незалежним опитуванням каналу, глядачі назвали Юлію найкращою співачкою проекту.

У репертуарі Юлії Смаги – понад 100 пісень на різних мовах. У 10 років дівчина записала власний диск українською та іспанською мовами.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути