chrome firefox opera safari iexplorer

Біля могили Шевченка почали будувати вертолітний майданчик

09 березня 2011 о 13:39

На Черкащині в с. Пекарі Канівського району розпочато будівельні роботи по спорудженню гелікоптерного майданчика з пасажирським терміналом на 50 пасажирів на годину з під‘їзною дорогою.

Будівництво здійснюється у рамках Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

«Передбачається, що гості чемпіонату, які виявлять бажання відвідати Шевченківські місця, матимуть можливість побувати на цих славетних черкаських землях, вклонитися могилі Кобзаря, при цьому – зі значною економією часу на дорогу», — йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Вартість цього будівництва становить 96 мільйонів гривень. На сьогодні вже виділено 45 млн.грн.

Будівельні роботи вже розпочато. Їх завершення заплановано на кінець травня 2011 року.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути