chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІ незаконно використовувала два типи радарів

21 березня 2011 о 14:17

Генеральна прокуратура України заявляє про незаконність викристання ДАІ радарів «TrueCAM LNI 20/20» та «Арена».

Про це повідомили у відділі зв'язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

Зокрема, за даними ГПУ, впродовж січня-лютого до органів прокуратури надійшла значна кількість звернень громадян з приводу законності притягнення до адміністративної відповідальності у сфері порушення правил дорожнього руху, зафіксованих за допомогою технічних засобів іноземного виробництва «TrueCAM LNI 20/20» та «Арена».

Генпрокуратурою з цього приводу було проведено перевірку та встановлено, що ці технічні засоби використовуються Департаментом ДАІ МВС без експертного висновку або сертифіката відповідності, що є порушенням вимог законів України «Про інформацію» та «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

За результатами перевірки з метою захисту прав громадян та інтересів держави Генеральною прокуратурою 11 березня 2011 року начальнику Департаменту ДАІ МВС України внесений припис про усунення виявлених порушень закону, поінформували в ГПУ.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути