chrome firefox opera safari iexplorer

Де киянам провести березневі свята

04 березня 2011 о 09:35

Завдяки жінкам попереду аж чотири вихідні дні. Для тих, хто звик щоранку бігти на роботу, такий відпочинок здається занадто розкішним. Якби там не було, а чотири дні не проспиш і не відлежиш біля телевізора. Хіба що хтось просидить в мережі, однак робити це категорично не рекомендуємо.

На те й весна, щоб нею милуватися, вдихати свіжі пахожі, торкатися ще не розвинених бруньок і спостерігати, як все довкола оживає від зимового сну.

Окрім прогулянок на свіжому повітрі, також не забувайте, що на вихідних можна сходити в театр, кіно, покататися на ковзанах чи поплавати в басейні.

А ми вам ще пропонуємо додаткові варіанти проведення вашого дозвілля.

 Масляна

5-6 березня у козацькому селищі «Мамаєва Слобода» (вул. М. Донця, 2) відбудуться народні гуляння з нагоди свята Колодія (Масляна). Для гостей обіцяють наліпити десять тисяч штук вареників із сиром. Гулятимуть з 10:00 і до третіх півнів.

5-6 березня у національному комплексі «Експоцентр Україна» (вул. Глушкова, 1) пройде веселий святковий ярмарок «Масляна-2011». Тут можна буде придбати подарунки до жіночого свята, почастуватися смачними варениками, млинцями та іншими стравами, взяти участь у театралізованих дійствах «Колодій», «Пригощаємо тещу!» тощо. А 6 березня о 16.00 в Експоцентрі традиційно спалять символ Зими і зустрічатимуть Весну. Вхід вільний.

6 березня о 10:30 в Музеї народної архітектури та побуту в Пирогові розпочнуть святкувати Колодія, або Масляну. На співочому полі музею відбудуться забави: перетягування канату, катання на ослоні. Ярмарково-кулінарна частина запропонує святкові українські страви (куліш, узвар, цілющі напої). Також обіцяють виставку-продаж виробів народних майстрів. Вартість входу: дорослі — 15 грн., студенти — 10 грн.

6 березня, Контрактова площа

На Подолі на Масляну організатори проведуть багато старих обрядів, а також, як і годиться, загодують усіх, хто прийшов, млинцями. Тут теж не обійдеться без конкурсів, вікторин та святкового концерту.

6 березня, Оболонська набережна (вул. Прирічна, 3)

Святкування розпочнуться з ранку. У програмі – концерти творчих колективів, гра «Дістань приз», змагання, в тому числі, перетягування канату. А ті, хто не ризикнув зануритися в крижану воду на Водохреща, зможуть це зробити в неділю – тут планується купання «моржів».

6 березня, біля Храму всіх святих

Біля церкви в районі станції метро «Либідська» планується проведення низки конкурсів та виступи міських творчих колективів. Також гостей запросять до веселих ігор та естафет.
Але головне – тут проведуть майстер-класи. Не лише діти, а й дорослі зможуть навчитися робити ляльки-мотанки зі старого одягу (так робили в старовину) та ниток.

Виставки

7 березня Національний музей українського народного декоративного мистецтва (вул.Лаврська, 5) пропонує відвідати свої експозиції безкоштовно. Музей працює з 10:00 до 18:00.

До 12 березня у «Шоколадному будиночку» (вул. Шовковична, 17/2) триватиме виставка сучасного мистецтва — «Mode'n'Art». Експозиція включає в себе фешн-інсталяцію, відео-арт, колажний живопис і фотографію.

До 13 березня у великій виставковій залі «Українського дому» триватиме виставка «Міжнародний жіночий день — і100рія у фотографіях». Експозиція зі 100 фотографій представляє історію українських жінок за останні сто років, демонструє зміну ролей жінок, їх внесок у розвиток суспільства. Виставка організована Представництвом ООН в Україні та Представництвом ЄС в Україні за підтримки Державної служби молоді та спорту України.

До 13 березня у Мистецькому арсеналі, щоденно з 11.00 до 20.00, триватиме п'ятий Великий Cкульптурний cалон. Цього року Салон вперше в Україні представляє сенсаційну колекцію — повне зібрання шедеврів пластики неперевершеного майстра французького імпресіонізму Едгара Дега (1834 — 1917). Крім того, свої твори представили 30 провідних українських майстрів скульптури. Вартість квитків — 40 гривень, пільгова вартість — 20 гривень.

До 14 березня в НЦНК «Музей Івана Гончара» триватиме виставка писанок та картин американського художника-іконописця з українським іменем Нестора Топчія — «Повернення».

До 30 березня у виставкових залах Національного заповідника «Софія Київська» триватиме виставка народної ікони Східного Поділля з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею. Представлено 49 ікон XVIII-XIX століття із зображенням святих. Ця виставка за межами музею експонується вперше. Доповнюють експозицію також роботи сучасних художників-іконописців з Вінниччини: Івана Горобчика й Олександра Ковальчука.

До кінця березня у залах Софії Київської триватиме виставка Петриківського розпису майстрині з села Петриківка – Галини Назаренко. Мисткиня представила понад півсотні своїх робіт, серед яких роботи на папері, скрині, тарелі, тощо.

Протягом березня в Музеї гетьманства експонуватимуться роботи болгарського художника Івана Стоянова — «Малюнок». На виставці представлено 29 графічних малюнків «Київського циклу», створених у 2010 році для вернісажу у м. Києві. То є авторська змішана техніка (темпора, туш, колаж). Основою для графічних малюнків є знаки-символи, що використовуються в техніці вишивки, гончарства та інших промислах болгарським народом.

Концерти та майстер-класи

5 березня о 12:00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва виступатиме фольклорний гурт «Многая лєта». Керівник Ганна Коропніченко. Вхід до музею – 20 грн. Також цього дня в музеї майстриня Наталя Зима проведе майстер-клас з декупажу, а 6 березня – Галина Безкоровайна вас навчить робити прикраси з тканини. Початок майстер-класів о 13:00. Обов’язковий попередній запис: 280-36-93

5 березня в палаці «Україна» концерт відомого джазового оркестру «The World Famous Glenn Miller Orchestra» під керівництвом Уїлла Салдена. Джаз-оркестр носить ім’я свого засновника – тромбоніста, композитора і геніального аранжувальника Глена Міллера, одного з найпопулярніших джазових музикантів Америки. Початок о 19:00. Ціна квитків від 60 до 600 грн.

6 березня в палаці «Україна» шлягер-парад «Для тебе кохана». В концерті візьмуть участь: Василь Зінкевич, Павло Дворський, Лілія Сандулеса, Руслана, Міка Ньютон, Наталя Валевська, Ель Кравчук, Катерина Бужинська, Наталя Бучинська, Гайтана, Віктор Павлик, Міла Нітіч, Гарік Кричевський, Некси, тощо. Початок о 19:00. Ціна квитків від 30 до 500 грн.

6 березня з 19:00 до 22:00 з нагоди свята «Колодія» відбудеться концерт гурту «PoliКарп» та «Школи традиційного українського танцю». Місце проведення: книгарня-кав’ярня «Бабуїн» (вул. Симона Петлюри, 10 (колишня Комінтерну)). Вхід для студентів та дівчат — 30 грн, для всіх інших — 50 грн.

7 та 8 березня о 19:00 в «Палаці Україна» відбудеться ювілейна програма Національного балету Грузії «Сухішвілі» з власним оркестром. Вартість квитків від 80 до 1200 грн.

7 березня в Міжнародному центрі культури та мистецтв «Жовтневий Палац» (вул. Інститутська, 1) відбудеться головний концерт весни від учасників шоу «Танцюють всі!». Чудовий подарунок для жінок різного віку!

Розваги

8 березня з гастролями у Київ приїжджає «Цирк на воді». В програмі: велика група екзотичних тварин: леви, тигри, леопарди, коні, ведмеді, верблюди, мавпи, єноти, дикобрази, кішки та інші. Весь час на манежі провідні клоуни Європи Костянтин та Олег Герасименки. Місце заходу: Національний цирк України (пл. Перемоги, 2).

8 березня з 11:00 до 21:00 в центрі Києва відбудеться жіноче ралі на серійних автомобілях. Організатором «Великого жіночого ралі» виступив Київський міський автомотоклуб. Заявки на участь у ралі подали близько 30 жіночих екіпажів. У зв'язку з проведенням змагань 8 березня з 11:00 до 21:00 буде перекрито рух транспорту на вул. Хрещатик від перехрестя з вул. Інститутської до перехрестя з вул. Прорізної.

Підготувала Катерина Качур, «Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути