chrome firefox opera safari iexplorer

Хочемо посадити парк!

13 березня 2011 о 22:39

Шановні читачі порталу «Рідна країна»!

Звертається до Вас невеличке українське село Левки, Прилуцького району, Чернігівської області. Нас, постійних жителів, всього 41 особа. Всі жителі пенсійного віку. Але дух патріотизму та біль за наше рідне село не зник. Боляче дивитись на наші занедбані та покинуті на самовиживання села.

Посеред нашого села багато років стоїть пустир, порослий бур’янами, вище росту людини. Соромно слухати докори інших людей за те, що ми допустили таку недбалість.

І от наша громада (більшість пенсійного віку) вирішила на пустирі посадити ПАРК.

Але не просто посадити дерева, а за законом паркового дизайну. Вже з осені 2010 року, на площі під насадження, було знищено бур’яни. Допоміг нам у цьому наш депутат Прилуцької районної ради В.А.Зуєв.

Протягом весни та літа цього року площа буде окультурюватись. А вже у вересні –жовтні ми посадимо перші саджанці. Плани великі. Обробіток земельної ділянки нам обіцяє наш орендар ТОВ «Хлібодар». Сподіваємось, що до нашої Акції «Відроди рідне село» долучиться і районна влада.

Тож ми хочемо звернутись до всіх небайдужих людей, організацій, підприємств, просто патріотів нашої рідної України про посильну допомогу.

Особливо звертаємось до політичних партій сьогодні, бо завтра будуть якісь вибори, то ви будете звертатись до нас. Ми приймемо будь-яку допомогу: моральну, фінансову, пораду про парковий дизайн, допомогу саджанцями дерев та кущів. У нас є саджанці дуба, липи, берези, тополі, символа України – калини. Хотілось би мати червоноплідну горобину, тую пірамідальну. Всі поради будуть прийняті з повагою.

Хто бажає залучитись своєю участю – будь ласка!

Особливо звертаємось до жителів Прилуччини. Шановні земляки! На прикладі нашого села Левки, давайте покажемо всій Україні що ще не вмерло наше село. Хай буде соромно деяким представникам влади, чиновникам за свою бездіяльність по відношенню до Колиски України — села!

Шановні депутати всіх рівнів! У вас є унікальний шанс підняти свій авторитет, прийнявши участь у нашій Акції.

Ми звертаємось до ЗМІ висвітлити у своїх виданнях про наш почин. Коли масово вирубуються ліси, паркові зони у містах, стоять занедбані сквери. У маленькому селі, де зелені насадження виросли такі, що хат не видно, надумали ще й парк посадити. Громада сказала – ТАК, якщо нам і не допоможе ніхто — ПАРК БУДЕ! Нам допоможе Господь Бог!

Окреме звернення до всій релігійних конфесій.
Ми, віруючі люди, просимо помолитись за те, щоб Господь Бог дав нам сили й терпеливість, та благословити на добру справу. Ми обов’язково будемо запрошувати Церкву для освячення місця під насадження.

Ще у наших планах спасіння водойм на території села.

Ми збираємо кошти самі. У нас є свій касир та ревізійна комісія. Без дозволу громади, ні одна копійка не буде витрачена не за призначенням. З дозволу громади відкрито рахунок у ВАТ «Ощадбанку».

Дзвоніть та пишіть за адресою: 17540, Прилуцький район, Чернігівська обл., с. Левки, вул. Дорошенко,4. Валько М.Г.

Телефон для контактів: 0665860399

Від імені та за дорученням громади села Левки: Валько Микола Григорович

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути