chrome firefox opera safari iexplorer

Краща драматична вистава минулого року — «Грек Зорба»

29 березня 2011 о 11:52

28 березня 2011 року в столиці відзначили кращих представників театрального мистецтва – на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбулася урочиста церемонія вручення театральної премії «Київська пектораль-2010».

Номінантів та лауреатів театральної премії «Київська пектораль-2010» вітав заступник голови КМДА Леонід Новохатько, повідомляє Офіційний веб-портал Київської міської влади.

Так, відповідно до рішення організаційного комітету, у номінації «За кращу драматичну виставу» перемогу отримала вистава «Грек Зорба» (театр ім. І. Франка).

Нагороду у номінації «За кращу музичну виставу» отримала вистава театру опери і балету для дітей та юнацтва «Перси Тіресія».

Кращою дитячою виставою було визнано постановку державного академічного театру ляльок «Про курочку Рябу».

У номінації «За кращу камерну виставу» нагороду отримав Новий драматичний театр на Печерську за виставу «Щастя».

Перемогу за кращу режисерську роботу отримав Едуард Митницький (вистава «Три сестри» театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра).

Премію у номінації «За краще виконання чоловічої ролі» отримав Анатолій Хостікоєв за роль Зорба у виставі «Грек Зорба». Нагороду за краще виконання жіночої ролі отримала Наталія Сумська за виконання ролі Гортензії також у виставі «Грек Зорба».

Премію у номінації «За кращу сценографію» отримав Сергій Маслобойщиков (вистава «Буря» театру ім. І.Франка).

Олександр Курій отримав премію у номінації «За кращу музичну концепцію» (вистава «Три сестри» театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра).

Кращим акторським дебютом було визнано гру актора Бориса Орлова у виставі «Щастя» Нового драматичного театру на Печерську.

Премію у номінації «За кращий режисерський дебют» отримав Павло Юров за виставу «Депо Північне» (МТМ «Сузір’я»).

«Міжнародний день театру – це особливе свято як для майстрів мистецтва – драматургів, акторів, режисерів, художників, так і для тисяч глядачів, які завжди чекають зустрічі з прекрасним. Саме тому у цей день щороку вручається єдина в Україні театральна премія «Київська пектораль», якою відзначаються кращі представники театрів. Спостерігаючи за бурхливою схвальною реакцією залу на представлення номінатів, я можу впевнено сказати, що цього року обрано справді найкращих», – зауважив Леонід Новохатько.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути