chrome firefox opera safari iexplorer

Міністр освіти вважає Київ російськомовним містом

12 березня 2011 о 20:56

Міністр освіти Дмитро Табачник вважає столицю України російськомовним містом. Про це міністр заявив в інтерв’ю газеті «Сегодня».

«У Києві з 540 шкіл приблизно половина була з українською мовою навчання. Друга половина — з російською. Тепер останніх всього 7 на все багатомільйонне російськомовне місто Київ», — сказав Табачник.

«І коли всі школи в Києві без згоди на те батьків переводили на українську мову, то про це всі сором’язливо мовчали, навіть фіговий листочок виправдання собі не повісили», — додав міністр.

«Коли ж в Одесі захотіли тільки поцікавитися думкою людей — це подається як свавілля», — зазначив Табачник.

На думку міністра, ініціатива одеської влади це «турбота про захист прав людини».

«Сім'ям необхідно бути енергійнішими. Адже вітчизняне законодавство дає батькам можливість брати участь у виборі мови навчання їхньої дитини», — додав він.

Як відомо, раніше одеська міськрада оприлюднила проект програми щодо захисту російської мови.

Зокрема, рада запропонувала провести опитування батьків з метою з’ясувати, яка мова навчання для їхніх дітей краще — російська чи українська.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути