chrome firefox opera safari iexplorer

На Донбасі залякують батьків, які відстоюють українські школи

22 березня 2011 о 11:55

До батьків учнів українських шкіл Донбасу, які опинилися під загрозою закриття, на роботу вже приходять «люди в цивільному» і проводять профілактичні розмови з роботодавцями.

Так, стало відомо, що представників батьківських комітетів з шкіл Донецької області, які знаходяться під загрозою закриття, не пускають до Києва на прес-конференцію, присвячену цій проблемі.

Як повідомила одна із координаторів батьківської групи, до двох представників батьківського комітету на роботу прийшли невідомі, які провели «профілактичні бесіди» з роботодавцями. Після такої розмови батькам було відмовлено у вихідному для поїздки на прес-конференцію до Києва.

Проте, незважаючи на тиск, четверо батьків таки вирішили приїхати на прес-конференцію, яка відбудеться 23 березня у Києві.

Варто зазначити, що останнім часом тенденція до закриття україномовних шкіл на Донбасі набирає обертів. Нагадаємо, під загрозою закриття опинилася єдина україномовна школа у місті Красний Луч Луганської області. Депутати Краснолуцької міської ради мотивують закриття школи браком фінансування.

На початку січня у Лисичанську, тієї ж Луганській області влада вирішили закрити єдину спеціалізовану україномовну школу.

У той же час, Віктор Янукович пообіцяв зробити все, щоб українські школи не закривалися.

Джерело: "1+1"
Розділи: Новини освіти Освічена

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути