chrome firefox opera safari iexplorer

На Подолі стався зсув ґрунту

23 березня 2011 о 13:50

У центрі Києва на Подолі на новий будинок обвалилося кілька кубометрів землі, а за ними з урвища сповзає старенький дім. 

Земля разом з деревами з крутого схилу на триповерховий новенький маєток сповзла о восьмій ранку. Стіну будинку, який здають в оренду кільком фірмам, засипало до третього поверху. На даху виникла тріщина, та люди у будівлі продовжують працювати. Над новобудовою зависла старенька хатка, де нині живуть бомжі. 

За попередніми висновками, обвал стався через підтоплення або його спровокувало будівництво двох споруд на Петрівській вулиці. Комісія вирішила шукати власника будинку і перекрити рух по вулиці Смирнова-Ласточкіна, від якої до обриву кілька метрів. Дещо згодом столичні служби розгребуть завал, а за два місяці після тендеру почнуть зводити укріплювальну стіну за кошти міського бюджету.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути