chrome firefox opera safari iexplorer

На Ukrainian Art Week найкращим проектом визнано зозулицю

21 березня 2011 о 16:47

Найкращим проектом на Міжнародній виставці сучасного мистецтва Ukrainian Art Week, яка проходила 15-20 березня у Музеї сучасного мистецтва України, було визнано зозулицю.

Так називається пташка-свищик, яка символізує давню історію України та покликана об’єднати футбол і культурний спадок країн-господарок Євро-2012. Зозулиця стала своєрідним нагадуванням усім гостям виставки про наближення свята футболу та продемонструвала, як саме можна пов’язати світову гру і українські національні традиції.

Особливістю та вагомим аргументом перемоги зозулиці стала багатогранність проекту. За словами його авторів — групи випускників програми CIES зі спортивного менеджменту — зозулиця зможе стати і амулетом для футбольних вболівальників, і гарним сувеніром для кожного гостя, і поштовхом для знайомства туристів із народними ремеслами, а також чудовою іграшкою для малечі, ключем до гончарного мистецтва, яким славиться Україна, і, безперечно, музичним інструментом, щоб заграти веселих футбольних або інших мелодій.

www.b2b-expo.com.ua

Нині зозулиця бере також участь у конкурсі на звання неофіційного талісману Євро-2012, результати якого мали бути оприлюднені ще взимку. Можливо, саме завдяки їй наступного року Європа знайомитиметься із національною культурою України?

Проте, навіть, без довгоочікуваних результатів конкурсу талісманів, зозулиця вже збирається підкорювати Європу – у статусі переможниці Ukrainian Art Week у квітні вона вирушить до Чорногорії, аби представити жителям Балкан усю багатогранність України в рамках Montenegro Art Week.

Автор: zozulica

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути