chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращий тенісист країни відмовився виступати за збірну

01 березня 2011 о 12:38

Ціна патріотизму. В українському великому тенісі скандал: найліпший гравець країни Олександр Долгополов відмовився виступати за збірну. Бо порахував: йому це невигідно.

В оновленому рейтингу Міжнародної асоціації тенісу Олександр Долгополов нині посідає 23-тє місце. З українців він найвище. Проте у матчах збірної України у Кубку Девіса проти Голландії тенісист не гратиме. За сезон у формі національної команди править 225 тисяч доларів. У Федерації кажуть: таких грошей у них просто немає.

Сергій Лашкул, віце-президент Федерації тенісу України: «У нас есть информация, что даже выигрывая Кубок Дэвиса, игроки мировой группы за победу в матче не получали таких денег! Эта сумма неадекватная, скажем так».

Торгуватися за патріотизм в Україні не стали. Натомість почули від гравця, що той легко поміняє батьківщину на ту країну, де більше перспектив заробити. На Російську Федерацію.

Олександр Долгополов, тенісист: «Карьера у меня короткая, как у теннисистов, она не настолько длинная. В принципе, там и перспективы по спонсорам больше, то есть, естественно, играя уже там, у тебя и больше вариантов на другом, на рекламе… Там освещается теннис все же побольше».

Сума, на яку Долгополов оцінив свою гру за збірну, — в півтора рази більша, ніж весь бюджет Федерації на проведення матчів Кубку Девіса. У цьому турнірі українська команда на початку березня в Харкові гратиме проти команди Голландії за вихід у світову групу. Збірну складуть Сергій Стаховський, Ілля Марченко, Іван Сергеєв та син знаменитого Сергія Бубки — Сергій Бубка-молодший. Капітан команди — Орест Терещук.

Орест Терещук, капітан збірної України з тенісу: «У нас буде ще три дні для підготовки, і надіюсь, починаючи з п'ятниці, нас чекає цікавий, напружений, і головне — матч, який завершиться нашою перемогою».

Попри те, що Долгополова на кортах не побачать, у Харкові чекають аншлагу — адже на кону путівка до еліти світового тенісу.

Квитки на гру коштують 160 гривень, проте чи не половину їх роздали безкоштовно юним тенісистам, з якими гравці збірної ще й провели майстер-класи.

Джерело: СТБ
Розділи: Здорова Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути