chrome firefox opera safari iexplorer

Освітяни протестуватимуть по всій Україні

20 березня 2011 о 00:32

В обласних центрах України і в Сімферополі (АР Крим) 21 березня, а в Києві – 22 березня пройдуть акції протесту, організовані Профспілкою працівників освіти і науки України і Федерацією профспілок України (ФПУ).

Про це овідопмили в прес-службі ФПУ.

Акції проводитимуться у зв`язку з порушенням трудових прав працівників у сфері оплати праці й обмеженням законодавчо встановлених гарантій для працівників галузі.

Серед основних вимог учасників акції – скорочення розриву між окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки і встановленою законом мінімальною зарплатою для визначення окладів працівників галузі по всіх її розрядах і розповсюдження виплати 20-процентної надбавки на всі категорії працівників сфери освіти.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути