chrome firefox opera safari iexplorer

Продавати пиво та тютюн в столичних кіосках від сьогодні заборонено

31 березня 2011 о 10:58

З сьогоднішнього дня набирає чинності рішення Київської міської ради про обмеження продажу алкоголю, слабоалкогольних напоїв, пива і тютюну у малих архітектурних формах (МАФ) — кіосках площею до 40 квадратних метрів.

«Даним проектом рішення пропонується обмежити повний продаж алкоголю, слабоалкогольних напоїв, пива і тютюну під час масових заходів, гулянь, свят. На жаль, даний пункт не стосується пива в пластикових пляшках. Це норма загальнонаціонального закону, який Київрада не може змінити, тому пиво в пластикових пляшках під час концертів поки буде продаватися, а всі інші напої у склі, у тому числі й пиво, продаватися не будуть, так само як не буде продаватися тютюн», — роз'яснив секретар фракції Київради «Республіка Київ» Олексій Давиденко.

Підприємці, які торгують вищезгаданим товаром в МАФ, не мають права з сьогоднішнього дня займатися продажем даних виробів у МАФах. Вони можуть продавати продукти харчування, газети, сувеніри, але не мають права продавати тютюн, алкоголь і пиво.

Нагадаємо, очільник КМДА Олександр Попов пообіцяв запропонувати Київраді відкласти введення в дію рішення про заборону продажу алкогольних і тютюнових виробів в торгових площах менше 40 кв м. За його словами, з цим рішенням складна ситуація із його виконанням, оскільки воно суперечить чинному законодавству і викликає протести підприємців. Попов звернув увагу на те, що вже пройшли акції протесту власників МАФів, а також є звернення громадських організацій національного рівня відносно того, що це рішення Київради треба коригувати.

За словами керівника КМДА, правки можуть торкатися як термінів введення в дію документа, так і підходів до реалізації згаданої продукції.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути