chrome firefox opera safari iexplorer

«Розточчя» залишиться заповідником

14 березня 2011 о 10:16

10 березня у Києві відбувся суд за апеляційною заявою Міністерства освіти й науки України стосовно Природного заповідника «Розточчя», що на Львівщині.

І цей процес міністр Дмитро Табачник, який задумав реорганізувати цю потужну природоохоронну структуру не лише в Галичині, а й Європі, – програв. Про це повідомив власкор ЗІКу з посиланням на директора Київського еколого-культурного центру, заслуженого природоохоронця України Володимира Борейка.

З його слів, апеляційний суд залишив без змін ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва, який скасував наказ міністра освіти та науки України Дмитра Табачника за №1032 «Про реорганізацію Природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України», яким було зобов’язано припинити юридичну особу «Природний заповідник «Розточчя» (Львівська обл., Яворівський р-н, cмт Івано-Франкове) шляхом його реорганізації у структурний підрозділ зазначеного університету.

Нагадаємо, що Київський еколого-культурний центр та Екоправо-Київ звернулися до суду з позовом до міністра освіти й науки України Дмитра Табачника стосовно його наказу за №1032 «Про реорганізацію Природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України». Цим наказом було зобов’язано припинити юридичну особу «Природний заповідник «Розточчя» шляхом його реорганізації у структурний підрозділ зазначеного університету.

Природоохоронці вважають, що цим наказом міністр освіти і науки України Дмитро Табачник грубо порушив ст. 5 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», згідно з якою природні заповідники в нашій державі є юридичними особами, а також – ст. ст. 51, 52, 53, 54 цього закону, згідно з якими реорганізація заповідників відбувається за згодою між Мінприроди України і не за допомогою наказу міністра, а указом Президента України.

Суд скасував наказ міністра освіти та науки України Дмитра Табачника про реорганізацію на Львівщині заповідника

А 10 березня у Києві розпочався новий судовий процес – за апеляційною заявою Міністерства освіти й науки України (міністр – Д. Табачник) стосовно Природного заповідника «Розточчя», що на Львівщині».

Як заявив директор Київського еколого-культурного центр Володимир Борейко, судова повістка стала несподіванкою для природоохронців, які були переконані, що Міносвіти зрозуміло свою помилку після першого судового процесу.

Джерело: ZIK
Розділи: Довкілля Здорова

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути