chrome firefox opera safari iexplorer

Стартував конкурс на кращу писанку до Євро-2012

18 березня 2011 о 21:45

Інформаційний центр «Україна-2012» оголошує всеукраїнський конкурс «Найкраща писанка до Євро-2012» на виготовлення найкращого оберегу, присвяченого Євро-2012. 

До участі запрошуються як народні майстри, які своєю творчістю готові підтримати ідею проведення Єврочемпіонату на українській землі, так і початківці. 

Традиційно українці створювали писанки – символ весни, життя, гармонії світу і любові до України – напередодні Великодня. Писанка із зашифрованими древніми орнаментами, символами та побажаннями, в уявленнях нашого народу слугувала своєрідним оберегом.  

Конкурс розпочинається 18 березня і триватиме до 1 травня 2011 року. Писанки із зображенням офіційного символу Євро-2012 до конкурсу не допускаються. 

За умовами конкурсу, його учасники мають надіслати готові писанки на яйці (як живому, так і дерев’яному) або фотографію витвору. В електронному варіанті світлини надсилайте на електронну адресу Інформаційного центру «Україна-2012» gosteva@ukrinform.com та chebotar@ukrinform.com. 

Переможця буде оголошено на початку травня 2011-го, після Великодніх свят. 

Зазначимо, що автор найкращої писанки-оберега отримає у подарунок футбольний колекційний м’яч з автографами лідерів збірної України з футболу. Десять кращих робіт отримають цінні подарунки.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути