chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник проти заповідника на Львівщині

10 березня 2011 о 11:20

10 березня у Києві розпочинається судовий процес за апеляційною заявою Міністерства освіти й науки України (міністр – Д. Табачник) стосовно Природного заповідника «Розточчя», що на Львівщині.

Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру, заслужений природоохоронець України Володимир Борейко.

З його слів, судова повістка стала несподіванкою для природоохронців, які були переконані, що Міносвіти зрозуміло свою помилку після першого судового процесу.

Нагадаємо, що Київський еколого-культурний центр та «Екоправо-Київ» звернулися до суду з позовом до міністра освіти й науки України Дмитра Табачника стосовно його наказу від 1 листопада 2010 року за №1032 «Про реорганізацію Природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України», яким зобов’язано припинити юридичну особу «Природний заповідник «Розточчя» (Львівська обл., Яворівський р-н, смт. Івано-Франкове) шляхом його реорганізації у структурний підрозділ зазначеного університету.

Володимир Борейко вважає, що цим наказом грубо порушена ст. 5 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», згідно з якою природні заповідники в нашій державі є юридичними особами, а також – ст. ст. 51, 52, 53, 54 цього Закону, згідно з якими реорганізація заповідників відбувається за згодою між Мінприроди України, а також не за допомогою наказу міністра, а указом Президента України.

Суд скасував наказ міністра освіти та науки України Дмитра Табачника про реорганізацію на Львівщині заповідника. Тепер суд розглядатиме апеляцію Табачника.