chrome firefox opera safari iexplorer

Церква радить не святкувати 8 березня

02 березня 2011 о 14:23

Архієпископ Луцький та Волинський Михаїл закликав чоловіків звертати увагу на жінок щодня, а не лише один раз на рік. І не варто грішити — 8 березня припадає на Великий піст.

Українська православна церква виступила проти того, аби волиняни святкували Міжнародний жіночий день 8 березня у перший тиждень Великого посту, сказав архієпископ Луцький та Волинський Михаїл.

«Ми благословляємо наших вірян на жінок звертати увагу кожен день, а не лише один раз на рік. Бо 8 Березня це, швидше, щось таке: прийшов і відкупився. Ми кожен день повинні шанувати материнство та жіноцтво, як таке», — зазначив священнослужитель.

Якщо чоловікам так хочеться приділити жінкам більше уваги, то владика порадив відзначати релігійні та всеукраїнські свята, які возвеличують жінку як матір.

Архієпископ вкотре закликав дотримуватися Великого посту, і якщо ж чоловіки все-таки планують привітати жінок, дарувати їм подарунки чи робити сюрпризи, то краще це зробити напередодні — у неділю, 6 березня – останній день Масляної, бо у понеділок починається Великий пост, який триватиме до Великодня.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути