chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму з’явиться система all inclusive та 5-зірковитй готель

24 березня 2011 о 14:09

Цього курортного сезону в одному з кримських готелів планується запровадження системи all inclusive (все включено). Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим – міністр курортів і туризму АРК Георгій Псарьов.

«Цього року кілька готелів запроваджуватимуть систему all inclusive. Зокрема, такий готель є в Алушті. Тож нововведення поступово йтимуть», – зазначив він.

Водночас чиновник не озвучив вартості проживання за новою системою, яка вже давно стала популярною на курортах Туреччини і Єгипту. Це питання, за словами Г.Псарьова, обговорюватиметься на нараді з готельними операторами 28 березня.

Окрім того, у Криму з’явиться 5-зірковий готель Hyatt, відповідну угоду з яким вже укладено. Цей готель буде розташовано на базі санаторію «Айвазовський» у Партеніті.

Міністр також повідомив, що ведуться переговори про входження на готельний ринок Криму міжнародних операторів Mariott. Окрім того, в Алушті наразі триває будівництво другого корпусу готелю Radisson.

Говорячи про загальну кількість готелів у Криму, де зможуть відпочити туристи, Георгій Псарьов зазначив, що на сьогодні їх в регіоні працює понад 2 тисяч. Окрім готелів та міні-пансіонатів, свої послуги надають 74 SPA-комплекси. Цього року більше 30 готелів планують пройти категорізацію на «зірковість», адже нині «зірковий» ступінь мають лише 15 готелів.

В цілому, на розвиток туристичної галузі з Держбюджету-2011 цього року виділено 7,2 млн. грн., зокрема близько 3 млн. грн. – на іміджеві заходи.

Майя Заховайко, «Рідна країна»