chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві десятки вулиць з однаковими назвами

26 березня 2011 о 13:48

Загубитися у Києві — не так і важко, не те що туристам, а й місцевим мешканцям. Усе через те, що у Києві — десятки однойменних вулиць.

Наприклад, є у Києві кілька вулиць Суворова: у Печерському районі Києва, де зовсім поруч станції метро, фешенебельні магазини та багатоповерхівки, а також на іншому березі Дніпра, де немає метро та інтенсивного руху автомобілів. Для місцевих жителів така ситуація створює проблеми та постійну плутанину у пошті.

Мешканці Лаврської — столичні рекордсмени зі зміни документів. Цій вулиці давали нове ім’я вже кілька разів — спочатку Січневого повстання, потім Івана Мазепи, тепер вона —  Лаврська.

Нарікають на такі перейменування і працівники офісів. Пошту доводиться розшукувати, клієнтам роз’яснювати, як доїхати.

Тетяна Слободяник, працівник страхової компанії: «Ми розповідаємо так — що вулиця Лаврська, це вона колись була вулиця Мазепи, а до того вона була вулиця Січневого повстання і дуже важко людям просто зорієнтуватися».

Найбільше дошкуляють вулиці-двійники та регулярні зміни вказівних табличок таксистам. GPS-навігатор губиться, люди невдоволені, куди їхати — невідомо.

Олег, таксист: «Краще було би так, як в Америці — сьома, восьма вулиця, двадцята, п’ятдесята…»

До Єврочемпіонату уболівальники мають побачити Київ справжнім європейським містом. Утім, людей може чекати сюрприз — 6 вулиць Леніна, 6 Садових, по 3 Щорса, Шевченка, Хмельницького. Список однойменних місць у Києві довгий — понад 2 десятки. Проте до Євро це хочуть виправити.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму: «Ми склали цей список вулиць однакових, але поки за перейменування активно не взялися. Чому? Тому, що ми знаємо назви вулиць, які треба замінити, але ще треба визначитися з новими іменами цих вулиць».

Незабаром у місті перейменують близько 10-ти вулиць. Їх назвуть на честь уславлених акторів театру імені Івана Франка та Лесі Українки.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути