chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві замість «Крижинки» відкрили нову льодову арену

21 березня 2011 о 14:25

21 березня віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков відкрив у столиці нову тренувальну арену зі штучним льодом на вулиці Міста Шалетт, 6.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За словами Колеснікова, це перший за останні роки збудований в столиці спортивний комплекс такого рівня.

«Останнім часом у Києві не було відкрито жодного аналогічного комплексу — виключно комерційні проекти, розраховані лише на масове катання на ковзанах. Якщо ж говорити про наших спортсменів, то належних умов для тренування в них просто не було. Зараз держава реальними діями змінює цю ситуацію, адже саме тут дитячо-юнацькі спортивні школи зможуть проводити тренування і змагання з фігурного катання та хокею», — сказав він.

За інформацією Мінінфраструктури, льодова арена має трибуну, розраховану на 390 глядачів, гардероб та роздягальні для спортсменів, тренерів, суддів, кабінет лікаря, каси, службові та технічні приміщення.

Для маломобільних груп населення працюють ліфти-підйомники. Загальна площа спортивної споруди 3 371,6 м2, льодове поле займає 1 тисячу 800 м2.

За словами Колеснікова, нова тренувальна арена замінить стару ковзанку «Крижинка», яку знесуть у рамках підготовки стадіону до Євро-2012. На місці «Крижинки» з'явиться 5-поверхова зона гостинності.

«Це буде багаторівнева п'ятиповерхова споруда з платформою, яка прилягатиме до галерей І та ІІ ярусів східної трибуни стадіону. Перший та другий поверхи — це відкриті паркінги на 200 автомобілів кожний, на четвертому поверсі розташуються Музей спортивної слави та Національний антидопінговий центр. На окремих рівнях планується розмістити технічні приміщення та зробити зону паркування спецавтотранспорту», — сказав віце-прем'єр.

Він наголосив, що облаштування багаторівневої споруди зони гостинності є вимогою УЄФА, яку Україна зобов'язана виконати.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути