chrome firefox opera safari iexplorer

У Київ повернуть плавучі ресторани

18 березня 2011 о 00:46

У київській мерії розробляють єдину концепцію розміщення плавучих закладів. Попередньо визначили два місця під майбутні стоянки дебаркадерів: Жуків острів та затока Галерна.

Як розповів газеті «Сегодня» заступник директора з розвитку водного транспорту комунального підприємства «Плесо» Олександр Сарафонов, концепцію планують розробити до 1 червня.

«Це буде міське планування, де і що буде перебувати у водах київської акваторії», — розповів Сарафонов.

Як пише видання, всі плавучі готелі і ресторани планують встановити у кількох десятках метрів від берега, щоб не псувати його. Приміром, кріпитися до дна Жукового острова дебаркадери будуть рухомими якорями. Дістатися до них можна буде по спеціальній плавучій «Променадній доріжці».

Крім самих готелів і ресторанів, буде парковка для яхт і станція водного транспорту. Пізніше сюди хочуть пустити водні маршрути або річковий трамвайчик. Дорогу до стоянок відремонтують.

Поки готові лише загальні вимоги до власників плавзасобів. Але й вони не остаточні. «Стоянки будуть організовані, відразу для декількох дебаркадерів. Десь для чотирьох — п'яти. Під цю конкретну кількість буде обладнаний берег. У них повинна бути очисна споруда. В ідеалі — одна на всіх. Зливу стоків у Дніпро не буде, щоб не завдавати шкоди прибережним територіям», — розповідає Сарафонов.

Також у «Плесо» хочуть, щоб стоянки були функціонально зоновані. Наприклад, офісні в одному місці, розважальні — в іншому.

Зараз договори на розміщення підписали з власниками семи дебаркадерів. Два з відшвартованих готелів продовжують працювати в інших місцях. «Перлина Дніпра» — на нікольській слобідці, а «Баккара» — біля Гідропарку. Готується до початку роботи «Мандарин». Ще 18 плавзасобів закриті і чекають рішення від київської влади.

Більшість власників кажуть, що будуть раді будь-якому запропонованому варіанту. «Головне, що нас почули і хочуть надати хоч якісь місця. А ми будемо працювати офіційно, без порушень і нікому не заважати», — сказав нам Василь Олійник, керуючий готелю «Фараон», який вже півроку стоїть на відстої.

У свою чергу, власники готелю «Перлина Дніпра» не задоволені рішенням.

«Це підірве бізнес. Іноземці не будуть жити на Жуковому», — вважають в готелі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути