chrome firefox opera safari iexplorer

У школах запровадять військово-патріотичну гру «Зірниця»

28 березня 2011 о 14:44

Міноборони та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту домовилися про проведення в школах Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця». 

Відповідний спільний наказ Міноборони, Міносвіти і Товариства сприяння обороні України підписав міністр оборони Михайло Єжель.

У документі зазначено, що «Зірниця» є складовою частиною загальнодержавної системи національно-патріотичного і фізичного виховання дітей та учнівської молоді, основними завданнями якої є підготовка до служби в Збройних силах, підтримка та розвиток молодіжної ініціативи в справі освоєння військових професій, розвиток поведінки в екстремальних ситуаціях, пропаганда здорового способу життя.

Передбачено, що гра буде проводитись щорічно в три етапи: І етап – міський та районний у березні-квітні; ІІ етап – республіканський (АР Крим), обласний, міський (Київ та Севастополь) у квітні-травні. ІІІ – Всеукраїнський етап (фінал) – проводиться у вересні.

У «Зірниці» беруть участь збірні команди учнів 5-9 класів (віком не старше 15 років на момент проведення ІІІ етапу проведення гри), що формуються на базі команди-переможниці туру змагань із залученням учнів, що показали кращі результати на етапах гри.

Гра складається з двох частин – конкурси та спортивні змагання (конкурс строю та пісні, воєнно-історичний конкурс за принципом гри «Брейн-ринг», вогнева підготовка, метання «гранати», долікарська допомога, топографічна підготовка), воєнізована естафета «Десант».

Міністерство оборони України виступає як співорганізатор «Зірниці».

Керівники органів військового управління, командири військових частин, начальники військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних Сил України мають надавати у межах компетенції організаційну допомогу в проведенні гри.

Нагадаємо, у вересні 2010 року Кабінет Міністрів призначив міністра освіти і науки Дмитра Табачника головою організаційного комітету з підготовки та проведення «Зірниці».

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена