chrome firefox opera safari iexplorer

У травні міжнародна делегація проїде місцями перепоховання Шевченка

28 березня 2011 о 11:01

З нагоди 150-річчя з моменту перепоховання Тараса Шевченка в Україні, 18-23 травня 2011 року відбудеться поїздка «Останній шлях Т.Г.Шевченка» за маршрутом Санкт-Петербург – Канів, присвячена життю та творчості Тараса Шевченка.

Про це повідомив Заступник Голови Верховної Ради України, керівник робочої групи Микола Томенко.

Захід проводиться за ініціативи Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД. В ході поїздки делегація прослідує тим маршрутом, яким у 1841 році проїхала траурна процесія з тілом поета, повертаючись на Україну.

Як повідомив Микола Томенко, подібний захід проводитиметься удруге. Перша поїздка під назвою «Останній шлях Т.Г. Шевченка» відбулася 20 років тому — у 1991 році. До складу української делегації планується включити парламентарів, вчених-шевченкознавців, бандуристів та ін.

18 травня заплановано виїзд делегації Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД з Санкт-Петербургу до Твері, згодом до Москви, Тули та Орла.

На території України делегація візьме участь у мітингах-реквіємах у Глухові та Батурині.

21 травня, після відвідання Ніжина, делегація прибуде до Києва, де будує проведений молебень у Церкві Різдва Христового, що на Подолі в Києві.

22 травня делегація вирушить у Канів, де візьме участь у поминальних заходах та мітингу-реквіємі на могилі Тараса Шевченка на Чернечій горі.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути