chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Києва аварійний кожен другий будинок?

27 березня 2011 о 11:22

Експерти стверджують, що у центрі Києві може обвалитися на голови мешканців кожен другий будинок. Про це пише «Сегодня».

«У центрі кожен другий будинок небезпечний! Один з найбільш аварійних — будівля посольства Вірменії на Володимирській. Там видно сліди обвалу облицювання. Також є небезпека обвалу балкону на Михайлівській. Балконна плита не може впасти просто так. Були щілинки, в них потрапляла вода. Почала гнити арматура. І це місце розірвалося. Треба просто стежити», — розповів директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

Водночас, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак назвав ще один проблемний будинок — навпроти Опери, на Володимирській, 51 (панельний будинок).

У цьому році влада планує реконструювати фасад будинку (поставлять склопакети, приведуть до ладу облицювання і приберуть кондиціонери). Гроші на аварійні будинки повинен дати міськбюджет.

Як відомо, 24 березня внаслідок обвалу частини балкону з готелю «Козацький», що на Майдані Незалежності, загинув студент, що чекав на тролейбус.  

У березні минулого року з третього поверху будівлі на Хрещатику, 10, відвалився шматок барельєфа із зображенням персонажів античної міфології. Великий шматок штукатурки розтрощив автомобіль.  

Водночас найбільша трагедія на Майдані сталася 21 рік тому. Тоді перед входом в будівлю Головпоштамту на Майдані Незалежності обвалився козирок. Крайня ліва колона обвалилася і потягнула за собою решту конструкції. У результаті трагедії загинуло 11 людей. 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути