chrome firefox opera safari iexplorer

Українець встановив світовий рекорд

14 березня 2011 о 11:04

Український спортсмен Олександр Лялька встановив світовий рекорд, пройшовши в Індійському океані 1,5 кілометра за 8 днів на одиночній байдарці класу Surfski.

35 річний спортсмен встановив рекорд у складі міжнародної команди, до якої також увійшли веслярі з Австралії та Південної Африки. Команда з 10 спортсменів стартувала 6 березня в австралійському місті Перт і, пройшовши вздовж усього узбережжя Західної Австралії, фінішувала у місті Ексмаут.

Ініціаторами проведення цього марафону стали багаторазові Чемпіони світу Дін Гарднер з Австралії і Оскар Чалопскі з Південної Африки, які також увійшли в команду учасників.

Цей гребний марафон став найдовшим в історії океанських переходів, організованих за участю океанських каяків класу Surfski.

Олександр Лялька — єдиний український спортсмен, який виступає за країну на байдарці класу Surfski

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути