chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні обрали 100 найкращих готелів

23 березня 2011 о 20:32

23 березня у Києві, в день відкриття XVII Міжнародної туристичної виставки UITT 2011, відбулася церемонія нагородження ста найкращих готелів України. Найбільш широко серед номінантів представлений Київ, Крим, Львівська, Закарпатська та Одеська області.

Найменше — по одному готелю на кожну — показали себе Житомирська, Миколаївська, Волинська, Кіровоградська, Луганська, Чернігівська, Херсонська і Рівненська області.

Премії вручалися громадською організацією — Асоціацією готелів і готельних об'єднань міст України, спільно з Радою з питань туризму і курортів.

Як зазначили організатори премії, звання «Найкращого готелю України» в цьому випадку має суто маркетингове значення: диплом як доказ можна використовувати в рекламі, в позиціонуванні, як доказ чужого визнання.

Тим часом український готельний бізнес гостро потребує стандартизації за світовим зразком, адже скоро очікується наплив туристів до Євро-2012, і у європейських мандрівників, які звикли довіряти кількості зірок на фасаді готелю, можуть залишитися неприємно здивованими.

На розгляді Верховної Ради вже знаходиться законопроект, що ставить за мету навести порядок у рейтингу вітчизняних готелів.

"Законопроект пройшов перше читання, очікується друге, після якого, в разі позитивного голосування, буде введена обов'язкова «зірковість», — прокоментував ситуацію заступник голови Держслужби туризму і курортів України, президент Асоціації малих готелів і апартаментів України Дмитро Заруба.

За його словами, готелям будуть дані «канікули» від півроку до року, для того, щоб спокійно пройти процес отримання зірок.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути