chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні розпочав мовлення телеканал «Футбол+»

01 березня 2011 о 13:09

З 1 березня, в Україні розпочав мовлення новий футбольний телеканал — «Футбол+».

Він транслюватиме виключно матчі провідних європейських і латиноамериканських чемпіонатів: Англії, Німеччини, Франції, Бразилії.

Телеканал «Футбол+» доступний у розширених пакетах кабельних мереж групи компаній Воля і Тріолан, а також включений до спортивного тематичного пакету платформи супутникового телебачення Віасат.

Ігри будуть коментувати Віктор Вацко, Сергій Панасюк, Андрій Малиновський, Олександр Михайлюк, Кирило Круторогов і Роберто Моралес. Постійними експертами телеканалу є Сергій Морозов, Вадим Євтушенко і Йожеф Сабо.

У перший день мовлення, 1 березня, «Футбол+» покаже у прямому ефірі два матчі іспанської Прімери: «Еспаньол» — «Мальорка» (21:00) і «Севілья» — «Спортінг» (23:00)

Нагадаємо, раніше директор телекомпанії «Футбол» Олександр Денисов повідомив, що технічно можливість запустити канал «Футбол+» була ще восени минулого року.

«Канал „Футбол+“ всіма силами хочемо запустити в лютому. Могли стартувати ще восени, для цього все було готове. Питання полягало виключно в юридичній колізії. Ми отримали ліцензію, але не могли її оплатити. Уряд довгий час не міг затвердити формулу нарахування суми і передати її до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Тому жоден український канал не міг сплатити ліцензійний збір та розпочати заплановане мовлення. Ми весь цей час чекали, коли рішення буде прийнято. Зараз це, начебто, нарешті, відбулося. Весь ланцюжок повинен закінчитися в лютому», — пояснив він.

За словами Денисова, основна відмінність «Футбол+» від вже існуючого каналу буде в тому, що він повністю присвячений європейському та світовому футболу.

«За телеканалом „Футбол“ у будь-якому випадку залишається — і це пріоритет — український чемпіонат. В „гарячий період“, навесні-восени, коли ми показуємо український футбол, відсутній простір для того, щоб показати матчі тих чемпіонатів, які у нас також є . Відразу ж починає „страждати“ Англія, Німеччина», — розповів він.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути