chrome firefox opera safari iexplorer

Житло в кредит можуть собі дозволити лише 7% українців

21 березня 2011 о 13:34

Кількість угод з нерухомості із залученням іпотеки у поточному році склала близько 7% від загального числа. Це приблизно на 3% більше, ніж минулого року, але менше у 10 разів за показники «докризового» 2007-го, заявляють експерти ринку нерухомості.

Купівля із залученням позик зараз переважно популярна в сегменті житла вартістю до 150-200 тисяч доларів. Середня сума кредиту при цьому складає від 30% до 50% від вартості об'єкту. Процентна ставка знаходиться в межах 16,5-19% річних, украй рідко нижче 15,5%.

Основними причинами такого низького кредитування купівлі житла є нестабільний фінансовий стан позичальників, невиправдано високі процентні ставки, завищені вимоги банків до позичальника, а також низький рівень довіри клієнта до банків.

Також кожного потенційного позичальника лякає наявність в кредитах прихованих накруток — іноді замість заявлених 16%, ставка в результаті усіх прихованих комісій доходить до 22-23%.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути