chrome firefox opera safari iexplorer

Багатодітна мати з Буковини потрапила до Книги рекордів України

27 квітня 2011 о 19:32

Мешканка села Остриця Герцаївського району Чернівецької області Леонора Намені потрапила до Книги рекордів України як найбільш багатодітна мати країни.

Про це повідомляє офіційний сайт Книги рекордів України, пише ЗІК.

Як повідомлялося, у березні 41-річна Леонора народила двадцяту дитину. Із своїм чоловіком Яношем вони одружені 21 рік. Виховують 20 дітей — 10 синів і 10 дочок.

Старшому сину Йонатану 20 років, він вже одружений. Шестеро дітей працюють, вісім ходять до школи, ще шестеро — дошкільнята.

www.molbuk.com

 

Це найбільша багатодітна сім'я в Чернівецькій області. Цікаво, що обидва батьки також зростали в багатодітних сім'ях — у Яноша 16 братів і сестер, у Леонори — 14.

Досі найбагатодітнішою мамою вважалася українка, яка має 18 дітей.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути