chrome firefox opera safari iexplorer

Чернігів назвали найменш привабливим для працевлаштування містом

14 квітня 2011 о 13:24

Менеджери українських компаній найчастіше розглядають Одесу, Львів та Дніпропетровськ як міста, привабливі для переїзду. Про це повідомили в Міжнародному кадровому порталі hh.ua, що провів відповідне дослідження.

Залишити все заради Одеси готові на 95% більше кандидатів, від числа тих, хто зараз шукає роботу в самому місті.

Поселитися у Львові згодні кандидати з різних міст, число яких становить 86,3% від кількості шукачів, котрі проживають в місті Лева.

Підсилити ринок праці Дніпропетровська за наявності підходящих пропозицій можуть на 60,8% більше кандидатів з різних куточків України, ніж зараз є в місті.

Високою привабливість для шукачів з інших міст користується також Харків. Туди готова переїхати армія іногородніх працівників, яка становить більше половини (53,18%) від числа харків’ян, які знаходяться в пошуку роботи.

Охочих переїхати в Донецьк теж вистачає. Кількість іногородніх, які готові там працювати, становить 34,3% від числа усіх кандидатів на ринку праці з Донецька. А Київ приваблює 19,79% кандидатів з інших міст, від числа тих, хто зараз шукає роботу в столиці.

«Безумовно Київ є лідером по кількості робочих місць і кандидатів на ринку праці. 28,9% шукачів знаходиться в столиці. Але їм притаманне бажання змінити метушливий Київ на більш спокійне місто з нижчими цінами на оренду житла. Це можуть бути ті міста, з яких вони приїхали до Києва на навчання і залишилися працювати, так і туристично привабливі Львів та Одеса», – пояснює HR-директор Міжнародного кадрового порталу hh.ua Ілона Цивінська.

Найменш привабливими для переїзду українці вважають Чернігів. Число бажаючих там оселитися становить лише 3,2% від загальної кількість кандидатів, які шукають роботу в цьому місті.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство