chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи хочуть відсудити 2 млн грн за забруднення Дністра

29 квітня 2011 о 12:10

Держекоінспекція Львівщини вимагатиме через суд у міського комунального підприємства ''Миколаївводоканал'' майже 2 млн грн штрафу за самовільне скидання неочищених стічних вод у річку Дністер.

Як повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області, заступник прокурора Львівщини подав позов до господарського суду Львівської області в інтересах Державної екологічної інспекції Львівської області до міського комунального підприємства ''Миколаївводоканал'' про стягнення збитків розміром майже 2 млн грн, заподіяних державі внаслідок самовільного скидання неочищених стічних вод у річку Дністер.

Нагадаємо, наприкінці лютого Державна екологічна інспекція у Львівській області оштрафувала «Миколаївводоканал» за забруднення річки Дністер. Миколаївському підприємству пред’явлено претензію про добровільне відшкодування збитків у сумі 1 мільйон 986 тис. грн.

Факт забруднення встановлено інспекційною перевіркою та за результатами лабораторних досліджень, проведених спеціалістами екологічної інспекції у Львівській області. Наднормативний скид з очисних споруд «Миколаївводоканал» тривав з 17 березня по 24 грудня 2010 року та призвів до забруднення поверхневих вод річки Дністер.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Довкілля Здорова

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути