chrome firefox opera safari iexplorer

Гостям Євро-2012 пропонують оселитися у теплоходах на причалах Києва

06 квітня 2011 о 14:57

Близько трьох тисяч гостей Євро-2012 зможуть проживати на суднах, які будуть пришвартовані біля причалів і на набережних Києва.

Планується, що теплоходи місткістю приблизно 300 осіб кожний прибудуть до Києва без пасажирів, що дозволить уникнути труднощів з реєстрацією іноземців, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Можливість переходу суден за маршрутом Дунай — Чорне море — Дніпро — Київ і технічні питання щодо такої можливості будуть розглянуті Укрморрічфлотом та європейськими судновласниками, яких залучить до цього проекту Німецьке товариство технічного співробітництва в Україні.

Зараз для комфортного швартування суден може бути використано близько двох-трьох причалів. Водночас керівництву державного підприємства Адміністрація річкових портів доручено розглянути можливість тимчасового використання набережних стінок для швартування суден з Європи.

Крім того, готується звернення до комунальних підприємств Києва з метою організації електро- і водопостачання на причалах. Такі кроки дозволять розширити перелік причалів, до яких можуть швартуватися іноземні теплоходи.

Заступник голови Укрморрічфлоту Ілля Тихонов наголосив, що європейцям буде надана всебічна підтримка з боку державних підприємств, які відповідають за експлуатацію причалів і шлюзів, пасажирські перевезення та безпеку судноплавства внутрішніми водними шляхами.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з проведенням в Україні Євро-2012 навчальний процес може бути завершений до кінця травня, а гості Чемпіонату зможуть оселитися у готелях, студентських гуртожитках та орендувати квартири у киян.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути