chrome firefox opera safari iexplorer

Києву повернули ще 100 га Жукового острова

19 квітня 2011 о 10:03

Як повідомляє прес-служба відомства, Київрада 1 жовтня 2007 року всупереч законам передала вказаному кооперативу землі природно-заповідного фонду площею 105,46 га, у тому числі 90,25 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла та 15,21 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території.

«При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов. У подальшому вказаний кооператив передав земельні ділянки, які були надані йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств», йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура пред'явила позов до Господарського суду Києва, який 15 квітня визнав недійсними зазначене рішення Київради.

З урахуванням попередніх судових рішень скасовано незаконні рішення Київради про передачу комерційним структурам понад 400 га земель,розташованих на території ландшафтного заказника місцевого значеним «Острів Жуків», вартістю понад 560 мільйонів гривень.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути