chrome firefox opera safari iexplorer

Луганський університет скасовує контрактне навчання для абітурієнтів

08 квітня 2011 о 16:55

У Східноукраїнському національному університеті (СНУ) імені Володимира Даля ухвалене колегіальне рішення про скасування контрактного навчання для абітурієнтів.

Про це на засіданні ради ректорів вишів III-IV рівнів акредитації Луганської області заявив голова ради ректорів — ректор СНУ ім. Даля Олександр Голубенко, повідомили у прес-службі вишу.

«Ми ухвалили рішення приймати цього року на 1-й курс нашого вишу всіх випускників. Для цього достатньо одержати 124 бали в ході проведення незалежного тестування. Необхідний пакет документів підготовлений і вже знаходиться на розгляді в Міністерстві освіти України», — повідомив О. Голубенко.

За словами ректора, таке рішення ухвалене з метою залучення абітурієнтів і збереження навантаження на педагогічний колектив вишу. «Ситуація, яка склалася в нинішньому році, неординарна. Не тільки у Луганську, але і по всій Україні різко знизилася кількість абітурієнтів. Це пов`язане, як ми всі вже знаємо, з третьою демографічною хвилею, наслідки якої цього року особливо значні: якщо раніше в Луганську школи випускали в середньому близько 1700 випускників, то цього року випускниками стануть лише 326 осіб», — підсумував ректор СНУ ім. Володимира Даля.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути