chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт визначився із гастрольним збором для іноземних артистів

07 квітня 2011 о 15:56

У Міністерстві культури доопрацьовано нову редакцію проекту закону «Про внесення змін до закону України «Про гастрольні заходи в Україні».

Як стало відомо ZN.UA, згідно з документом буде встановлено нову оплату за оформлення та видання свідоцтв на проведення гастрольних акцій у нашій країні.

Тобто, за оформлення і видання свідоцтва на проведення гастрольного заходу (окрім благодійних, а також тих акцій, які проходять за участю українських національних, державних чи комунальних установ культури) стягується оплата у таких розмірах:

  • для гастрольних акцій за участю творчих колективів та окремих виконавців у жанрах театрального, академічного, музичного, народного, фольклорного мистецтва — 1% від аншлагової вартості гастрольного заходу.
  • для гастрольних заходів за участю естрадних, циркових колективів, а також окремих артистів у цих жанрах — 3% від аншлагової вартості заходу.

У той же час 5% від аншлагової вартості (такого ж гастрольного заходу) передбачено для шоу-програм усіх видів. У тому числі і в нічних клубах, у вар'єте, у ресторанах, у кафе, інших розважальних закладах — за участю колективів та окремих виконавців.

У новій редакції документа передбачено норму, згідно з якою на території України оплату за оформлення та видання свідоцтв на проведення гастрольних заходів здійснює безпосередній організатор таких акцій.

А самі свідоцтва може бути видано Міністерством культури Автономної республіки Крим, Управліннями обласних — з Київської та Севастопольської — міських державних адміністрацій.

А кошти, отримані після оплати за оформлення і видання таких свідоцтв будуть направлятися до Державного спеціалізованого фонду підтримки гастрольної діяльності вітчизняних творчих колективів і окремих виконавців.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути