chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти планує дозволити платні послуги у школах

18 квітня 2011 о 13:02

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник виступає за те, щоб дозволити школам створювати групи для поглибленого вивчання іноземних мов за рахунок батьків, повідомляє ТСН.

«Мене буквально штурмом беруть директори шкіл, запитуючи, чому Верховна Рада забороняє за бажання батьків створювати в межах класу навчальні групи для кращого вивчення іноземної мови», — зазначив Табачник.

Він висловив згоду з думкою вчителів і батьків, які готові створювати за рахунок батьківських коштів додаткові навчальні групи.

Він також висловив думку, що під час реформування галузі освіти необхідно максимально розкріпачити школи та інші навчальні заклади.

«До мене звернувся директор івано-франківської школи з письмовими заявами 500 батьків про те, що вони хочуть, щоб їх діти додатково вивчали іноземні мови і готові за це платити гроші», — навів приклад Табачник.

Зараз законодавство не дозволяє таку форму платних послуг.

«Необхідно вдосконалити законодавство і застосовувати те, що не заборонено законом», — сказав Табачник

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути