chrome firefox opera safari iexplorer

На гастролі до Львова вперше за 71 рік прибула Національна опера

07 квітня 2011 о 14:00

Вперше за 71 рік на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької виступатиме трупа Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка.

Гастролі Національної опери України у Львові проходитимуть 8-9 квітня. До Львова приїхав весь колектив опери, понад 230 людей.

Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської ОДА, гастролі проходять за підтримки голови ЛОДА Михайла Цимбалюка. Ідея привезти до Львова останню прем’єру Національної опери України – балет «Володар Борисфену» Є.Станковича (початок о 18:00 8 квітня) та оперу «Норма» В. Белліні (початок о 18:00 9 квітня) з’явилась у межах проекту «Україна: Історія великого народу». Його започатковано у 2007 році з метою формування у людей розуміння величі нашого народу, історії, почуття патріотизму і гордості за нашу історичну батьківщину народним депутатом України, президентом Благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимиром Зубановим.

Останні гастролі Національного театру у Львові відбулись 26 травня 1940 року.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути