chrome firefox opera safari iexplorer

НТКУ нагородили за нічне висвітлення світового чемпіонату з біатлону

30 квітня 2011 о 12:49

12 квітня Державний комітет телебачення та радіомовлення України нагородив працівників НТКУ за високу професійну майстерність під час висвітлення 46-го Чемпіонату світу з біатлону.

Про це повідомила прес-служба Першого національного.

Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України оголосив Подяку колективу творчого об’єднання спортивних програм Національної телекомпанії України. Почесною грамотою Державного комітету телебачення та радіомовлення України було нагороджено працівників спортивного об’єднання НТКУ: головного випускового редактора Атаманчук Світлану Дмитрівну та випускового редактора і коментатора Цукіла Сергія Дмитровича.

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф урочисто вручив працівникам спортивної редакції грамоти і подарунки – книги – та привітав з гідним визнанням їх роботи. «Адже висвітлення на високому рівні Чемпіонату світу з біатлону Національною телекомпанією України є надважливим, враховуючи суттєве значення виступу української збірної у формуванні позитивного іміджу України у світовому просторі», — зазначає прес-служба.

Нагадаємо, раніше звучали численні нарікання вболівальників, а також направлялися офіційні та публічні звернення, зокрема, міжфракційного об’єднання «Здорова і спортивна Україна», в яке входять депутати усіх фракцій парламенту, з проханням хоча б найважливіші змагання, зокрема, жіночу та чоловічу естафету транслювати якщо не в прямому ефірі, то, бодай, в реалістичному для перегляду часі.

Проте, незважаючи на ці звернення, трансляція Чемпіонату світу з біатлону Першим національним каналом відбувалася після третьої години ночі.

Натомість, як свідчать дані прес-служби Оргкомітету Чемпіонату світу, більше 10 країн забезпечили пряму трансляцію змагань, не кажучи вже про «Євроспорт» та інші спеціалізовані спортивні канали.

Тому виглядає щонайменше дивним те, за яку «високу професійну майстерність» НТКУ відзначила колектив Першого національного, який, діючи від імені держави, навіть не забезпечив гідного ставлення до Національної збірної з біатлону, яка вважається однією з найсильніших команд у світі?

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути