chrome firefox opera safari iexplorer

Станцію метро «Республіканський стадіон» перейменують

11 квітня 2011 о 15:13

Станція метро «Республіканський стадіон», яка знаходиться на площі біля Олімпійського стадіону, буде перейменована для уникнення плутанини серед туристів та гостей міста.

Про це заявив голова постійної комісії Київради Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

«Наша комісія підтримала ініціативу метрополітену змінити назву, оскільки недоцільно мати станцію метро „Республіканський стадіон“, яка носить стару назву стадіону, а не нову, бо це може дезінформувати, плутати туристів. Така зміна потрібна терміново, адже вже наступного року до Євро-2012 Київ прийматиме багато туристів, для яких стадіон буде одним із важливих об'єктів уваги», — розказав Бригинець.

Депутат також додав, що проект про перейменування станції пройшов розгляд у всіх комісіях та буде розглянутий на одній з найближчих сесій.

Довідка

Стадіон на схилах Черепанової гори в Києві влада УРСР вирішила будувати у 1934 році — відразу після того, як столицю Радянської України перенесли з Харкова до Києва. Власне, прийнята в 1936-ому назва «Республіканський стадіон» і означала «головний стадіон республіки».

Побудований на місці скромного «Червоного стадіону імені Троцького» (1923 рік) спорткомплекс мали відкрити 22 червня 1941 року, але через військово-політичні обставини він був відкритий у червні 1944 року.

У 1967 році на стадіоні добудували другий ярус. У 1981 році було відкрито станцію метро «Республіканський стадіон».

У 1996 році Республіканський стадіон указом президента Кучми було перейменовано на Національний спортивний комплекс «Олімпійський».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути