chrome firefox opera safari iexplorer

Тернопільщина відкриє туристичний сезон мандрівками по замках

26 квітня 2011 о 14:50

1 травня фестивалем «Мандруємо замками Тернопілля» розпочнеться туристичний сезон в області. Фестиваль розпочнеться о 13.00 і проходитиме у Збаразькому замку.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації, у межах свята туристичні фірми області презентуватимуть свої послуги.

У програмі заходу — виставка ретро-автомобілів, фотовиставка «Під мурами старих замків» фотомитця Василя Бурми, різноманітні конкурси – на швидкість питимуть пиво, співатимуть козацькі пісні.

Також гості свята матимуть змогу покататися на конях та кінних екіпажах, мотоциклах, поспостерігати за шоу байкерів та запуском повітряної кулі. Родзинкою заходу стане проведення конкурсу «Вареник-фест».

На території замку діятимуть дитячий майданчик, наметове козацьке містечко, містечко народних ремесел: гончарства, ковальства, вишивки, бісероплетіння, ляльки-мотанки.

Тут пройде VII міжрегіональний фестиваль козацької пісні та української народної національно-патріотичної пісні «Забуттям не заростає честь та слава козаків».

Зацікавлять глядачів і виступи клубів історичної реконструкції. Організатори обіцяють показати штурм замку з використання штурмових драбин.

Також передбачені показові виступи важкоатлетів Збаразького району. Завершиться свято концертом, вогняним шоу і феєрверком.

Нагадаємо, Тернопільщина широко представила свої замки як претендентів на перемогу в акції «7 чудес України: замки, фортеці палаци», яка проходить зараз етап презентації областями своїх номінантів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути