chrome firefox opera safari iexplorer

Топ-10 найбільших зарплат в Україні

05 квітня 2011 о 15:06

У березні 2011 року найвищу зарплату українські компанії пропонували генеральним директорам — в середньому 50 тисяч гривень на місяць.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua.

Другу позицію, за величиною заробітної плати, обіймають фінансові директори, які заробляють близько 41-ї тисячі гривень.

Аж п'ять із десяти позицій в рейтингу належать ІТ-шникам, серед яких: ІТ-директор, фахівці по C++, Java/Flash, PHP та Web. Зокрема, в березні цього року середні зарплати PHP-девелоперів зросли до 11 тисяч гривень, у порівнянні з 9-ма тисячами гривень у січні-лютому цього року.

Експерти такий факт пояснюють тим, що у березні значно виріс попит на цих фахівців. Так, якщо у січні-лютому на цю позицію претендувало більше 3-х кандидатів, то у березні — за одне резюме PHP-шника вже змагаються щонайменше двоє роботодавців.

Проте найбільш дефіцитною на ринку праці залишається позиція спеціаліста по C++. На одного розробника припадає аж 5 вакансій. Нагадаємо, що в 2010 році C++ девелопери були найдефіцитнішими спеціалістами на ринку праці. Щоправда, тоді на одного кандидата в цій сфері припадало дві вакансії.

[table id=20 /]

Між тим, у рейтинг Топ-10 найбільш дефіцитних спеціалістів у березні потрапили новачки — медичні представники. Експерти пояснюють це активним розвитком українського ринку фармації та медицини. Зокрема, у 2010 році він виріс вдвічі, що зумовлює потребу в кваліфікованих спеціалістах.

У березні 2011 року професійна сфера «Медицина/Фармація» продемонструвала значне зростання — кількість вакансій в ній збільшилася до 5%, в порівнянні з 2,5% минулого року.

[table id=21 /]

*є співвідношенням кількості розміщених резюме і вакансій в професії.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути