chrome firefox opera safari iexplorer

Твори Тараса Шевченка у радіоефірі читатимуть відомі українці

15 квітня 2011 о 10:24

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з «Радіо Ера» до 150-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка в Україні проведуть акцію, під час якої відомі особистості читатимуть уривки з творів Кобзаря.

Зокрема, у травні, протягом того тижня, коли процесія з тілом Тараса Шевченка долала шлях з Петербурга до Канева, на «Радіо Ера» звучатимуть твори Кобзаря у виконанні відомих українців.

Таким чином, протягом шести днів у радіоефірі прозвучить 30 фрагментів творів Кобзаря у виконанні 30 відомих українців.

Микола Томенко також нагадав, що 18-22 травня 2011 року запланована поїздка «Останній шлях Т.Г.Шевченка» за маршрутом Санкт-Петербург – Канів, присвячена життю та творчості Тараса Шевченка. Цей захід проводиться за ініціативи Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД. У ході поїздки делегація прослідує тим маршрутом, яким у 1841 році проїхала траурна процесія з тілом поета, повертаючись на Україну.

Зокрема, шлях делегації проходитиме через Санкт-Петербург, Твер, Москву, Тулу, Орел. На території України делегація візьме участь у мітингах-реквіємах у Глухові та Батурині. А 21 травня, після відвідання Ніжина, делегація прибуде до Києва, де буде проведений молебень у Церкві Різдва Христового, що на Подолі в Києві. 22 травня делегація вирушить у Канів, де візьме участь у поминальних заходах та мітингу-реквіємі на могилі Тараса Шевченка на Чернечій горі.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути