chrome firefox opera safari iexplorer

У держвласність повернуто 300 га Жукового острова

15 квітня 2011 о 14:29

За позовами Генеральної прокуратури скасовано незаконні рішення Київради про передачу комерційним структурам майже 300 га земель, розташованих на території ландшафтного заказника місцевого значеним «Острів Жуків».

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За результатами проведеної Генпрокуратурою перевірки встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні у 2007 році обслуговуючим кооперативом «Залізничник» земельних ділянок розташованих у Голосіївському районі Києва загальною площею понад 98 га.

Так, рішенням Київської міської ради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам законів вказаному кооперативу передано землі природно-заповідного фонду площею 98,04 га, у тому числі 74,55 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла та 23,49 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території.

При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, що не потребували поліпшення житлових умов. У подальшому вказаний кооператив передав земельні ділянки, які були надані йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств. 

"З урахуванням попередніх рішень за позовами Генпрокуратури скасовано незаконні рішення Київради про передачу комерційним структурам майже 300 га земель, розташованих на території ландшафтного заказника місцевого значеним «Острів Жуків», повідомили в прес-службі ГПУ.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути